JOTA weekend vliegt voorbij

Datum bericht: 25 oktober 2017

Het JOTA-weekend van 20, 21 en 22 oktober vloog ook dit jaar weer voorbij. Hoewel we vorige week nog paar uitdagingen hadden, kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend.

De JOTA/JOTI stond zoals elk jaar in het teken van communicatie. Er is het hele weekend gezonden met diverse scoutinggroepen uit binnen- en buitenland, maar er kwamen ook allerlei andere communicatiemiddelen aan bod …

Op zaterdagmiddag vond de activiteit voor de jeugdleden plaats. Die begon met één van de oudste vormen van communicatie; postduiven. Na een korte uitleg hebben we twee postduiven, Pizza en Kers, losgelaten met een boodschap. Omdat de duiven rond deze tijd van het jaar in het ruiperiode zitten duurde het iets langer voordat ze uiteindelijk veilig op hun thuisbasis is Winterswijk landde, maar uiteindelijk zijn de boodschappen overgebracht. De grijze duif Kerst kwam zondagmiddag aan in Winterwijk, zijn witte collega Pizza iets later. Die deed in ieder geval zijn naam eer aan!

Na het loslaten van de duiven was het tijd voor een vorm van Communicatie Cluedo. Er bleek een misdaad gepleegd te zijn op het troephuis, welke de scouts en welpen door middel van diverse communicatiemiddelen en clues konden oplossen. Hierbij bleek trouwens dat de Scouting App niet alleen heel handig is om het programma op te zoeken of je gegevens te wijzigen, maar dat de app ook allerlei handige hints kan bevatten. 

Het was weer een topweekend waarin we hebben gezonden via de korte en lange golf, kennis hebben gemaakt met vlaggensein, gecommuniceerd hebben via blikjes, allerlei digitale tools hebben gecheckt en uiteindelijk heel veel lol hebben gehad. We willen hierbij Wim & Wim nogmaals bedanken voor hun inzet als zendamateurs, want zonder hun inzet was dit weekend niet doorgegaan

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen