Wat doe je bij scouting?

De activiteiten bij scouting zijn heel afwisselend. De activiteiten zijn afgestemd op bijvoorbeeld de leeftijdsgroep (speltak) en het thema van die dag. Zo zijn een primitief kamp, een lan-party, een filmavond, een speurtocht, koken, een sport- en spelmiddag en zeilen allemaal dingen die bij scouting gedaan kunnen worden. Bij veel activiteiten staat dus het samenwerken en je de ontwikkeling centraal. Zo is scouting niet alleen heel erg leuk, het is ook heel leerzaam.

Er zijn verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Tapawingo is een zogenaamde landgroep, wat betekent dat we vooral activiteiten ontplooien die "op het land" plaatsvinden. De activiteiten van scouting kunnen grofweg onderverdeeld worden in acht activiteitengebieden: uitdagende scoutingtechnieken, expressie, sport & spel, buitenleven, identiteit, internationaal, samenleving, veilig & gezond. De onderstaande tabel geeft een korte beschrijving van deze activiteitengebieden.

De acht activiteitengebieden van scouting:

Scoutingtechnieken Expressie Sport Outdoor
Activiteiten rondom een techniek, zoals hakken, stoken, kaart en kompas, routetechnieken, pionieren, zeilen en kamperen Activiteiten waarmee je je kunt uitdrukken, zoals dansen, filmen, handvaardigheid, toneelspelen, muziek maken, schrijven. Sporten, postenspelen, ren-spelen, gezelschapsspelen en teamspelen. Activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur, zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en weer.
       
Identiteit Internationaal Samenleving Veilig & Gezond
Activiteiten die te maken hebben met wie je zelf bent (zelfbeeld), welke levensovertuiging je hebt en de identiteit van je groep. Activiteiten rondom kennis over Scouting wereldwijd, internationale uitwisselingen en andere culturen. Activiteiten die te maken hebben met je eigen omgeving, het cultureel erfgoed en de maatschappij. Activiteiten rondom voeding en veiligheid (zowel fysiek als emotioneel).

 

De activiteiten bij scouting vinden plaats in verschillende leeftijdsgroepen. Op de suppagina 'Speltakken' vind je meer over de leeftijdsgroepen bij Tapawingo.

Spreekt bovenstaande jou aan? Kom dan snel een keer bij ons kijken!

 

 

Komen kijken   
Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen